კოსმეტოლოგიური რეცეპტები

ბაყაყურას ზეთის გამოყენება კოსმეტოლოგიაში

ხშირად ბაყაყურას ზეთი კოსმეტოლოგიაში გამოიყენება პრობლემური სახის კანის მოსავლელად, რადგან მას აქვს ანთების საწინააღმდეგო მოქმედება, რეგენერაციის უნარი. განსაკუთრებით ეფექტურია ბაყაყურას ზეთის გამოყენება ალერგიული რეაქციების, დერმატიტების, ფსორიაზის და ეგზემის დროს. ბაყაყურას ზეთი შეიძლება გამოვიყენოთ ნებისმიერი სახის კანის მკვებავად და დამატენიანებლად. ის აუმჯობესებს სახის კანის ფერს, სიმკვრივეს, ელასტიურობას, კანის მიკროცირკულაციას. ასევე შეუძლია არაღრმა ნაოჭების გასწორებაც. იცავს კანს […]

გოგრის ზეთის გამოყენება კოსმეტოლოგიაში

ცივი გამოწურვით მიღებული გოგრის თესლის ზეთი წარმატებით გამოიყენება კოსმეტოლოგიაში. ვნახოთ რა ზემოქმედებას ახდენს იგი კანზე, თმებზე და ფრჩხილებზე: აქტიურად ატენიანებს კანს; კვებავს კანს და თმებს; არბილებს კანს; რეგულარული გამოყენებისას უბრუნებს კანს სიმკვრივეს და ელასტიურობას; აძლიერებს კანქვეშა კაპილარებს; ასუფთავებს კანს მკვდარი უჯრედებისაგან; აქვს გამოხატული რეგენარაციული მოქმედება; ეფექტურად იცავს კანს ნაადრევი სიბერისაგან; იცავს კანს სხვადასხვა ანთებითი პროცესებისა […]

ასკილის ზეთის გამოყენება კოსმეტოლოგიაში

ასკილის ზეთში შემავალი კომპონენტების მრავალფეროვნება განაპირობებს სახის კანზე მისი მოქმედების ფართო სპექტრს. მისი გამოყენებისას ხდება კანის ნივთიერებათა ცვლის გაუმჯობესება. ასკილის ზეთი კარგი მკვებავი და დამატენიანებელი საშუალებაა. აქვს ანტიმიკრობული მოქმედება, ამაღლებს კანის ადგილობრივ იმუნიტეტს და იცავს კანს ულტრაიისფერი სხივების აგრესიული ზემოქმედებისაგან. ასკილის ზეთის რეგენერაციის თვისება განაპირობებს მის მიერ კანის სხვადასხვა დაზიანებების შეხორცების სწრაფ პროცესს, აშორებს კანის […]

Использование масла чёрного тмина в косметологии

Черный тмин, польза и вред которого были тщательно изучены современными учеными, сегодня применяется в косметологии и фармацевтике для производства лекарственных препаратов и целебных мазей. Особенно востребовано изготовленное из него масло. На прилавках магазинов в последнее время появилось множество средств, содержащих его в своем составе, это и всевозможные шампуни, кремы, в том числе и от морщин, бальзамы. […]

Использование масла амаранта в косметологии

Амарантовое масло успешно используется в промышленном производстве элитных косметических средств, благодаря ценным веществам, которые присутствуют в его составе. Прежде всего, это сквален, рекордсменом по содержанию которого является масло из семян амаранта. Сквален – главный компонент кожи человека, поддерживающий оптимальную влажность кожи, обогащающий её клетки кислородов и защищающий от свободных радикалов. Тем самым сквален замедляет старение кожи и активно […]

Использование соевого масла в косметологии

Не смотря на все полезные свойства соевого масла, применение его в чистом виде может спровоцировать образование комедонов (черных точек) на лице. Поэтому, хоть многие производители и рекомендуют нанесение неразбавленного масла сои на кожу лица, все же лучше использовать его для обогащения магазинных и домашних косметических средств, а также в смесях с другими растительными маслами. А […]

Использование семян киноа в косметологии

Косметологи считают размолотые семена киноа отличным скрабом, помогающим при целлюлите. Они отлично дренируют и отшелушивают кожу. В косметологии часто используют разнообразные препараты с этим растительным продуктом. Считается, что многие из них имеют отличный лифтинговый эффект.

Использование семян чиа в косметологии

Современная косметология также нашла активное применение семенам чиа, так как всем известны их уникальные способности: препятствовать старению и продлевать молодость. Это обеспечивают различные кислоты (кофеиновая и хлоргеновая) и антиоксиданты, присутствующие в составе семян: флавонол, кверцетин, кемпферол, мирицетин. Рецепты масок с семенами чиа Увлажняющая маска для кожи лица Необходимо 250 мл йогурта и 2 яичных белка. […]

  • გვერდი 2 დან 2
  • 1
  • 2